finansiering

lån penge til finansieringNår du vælger at optage et lån for at finansiere et køb, har du mulighed for at vælge imellem flere lånetyper. Her følger en kort gennemgang af de væsentligste lånetyper, så du enkelt og nemt kan forholde dig til den bedste vej til finansiering for dig.

Hvad er et 12 måneders rentefrit lån?

Hvis du vælger et 12 måneders rentefrit lån, får du et lån, hvor du slipper du for at betale renter af i 1 år, men kun skal betale afdrag.

Disse typer lån er gode til dig, som hurtigt skal låne penge, men som ikke har råd til at låne med skyhøje renter ved at låne småbeløb. 12 måneders rentefrie lån er også gode til folk, der vil betale mindst muligt tilbage, hvilket derfor taler til rigtig mange forskellige forbrugertyper, der eksempelvis skal investere i en ny computer eller lignende.

Du kan vælge at optage et 12 måneders rentefrit lån på flere måder:

  • Et rentefrit lån fra banken
    Din bank har som udgangspunkt mulighed for at tilbyde et rentefrit lån, der dog ikke omfatter boliglån, som vil være i en kortere periode, hvor du ikke skal betale renter, men kun almindelige afdrag på dit lån.
  • Et rentefrit forbrugslån

Når du køber et produkt i en butik, kan du ofte få mulighed for finansiering. Butikken vil typisk have indgået et samarbejde med et finansieringsinstitut eller en bank, og det er derfor herfra, at du i praksis låner.

Vær opmærksom på, at der til 12 måneders rentefrit lån typisk er en del gebyrer og lignende.

Hvad er et lavrentelån?

Et lavrentelån beskriver et lån, hvor du låner et beløb, som du herfra må afdrage, men hvor du også skal betale et beløb (renten) for låneydelsen. Denne type lån egner sig særligt til dig, der ønsker at foretage en større investering, som en motorcykel, en rejse eller en renovering af dit hjem.

Der er i dag mange udbydere af denne type lån, og banken er ikke nødvendigvis den billigste låneudbyder, så det er altid relevant at sammenligne betingelser og renter, før du vælger et forbrugslån.

Når du skal vælge det rigtige lavrentelån, er det også vigtigt at overveje løbetiden på lånet, der beskriver tilbagebetalingsperioden.

Hvilket lån, du skal vælge, afhænger derfor af 3 forhold:

  1. Hvor meget du vil låne
  2. Hvor meget du ønsker/har mulighed for at afdrage med hver måned
  3. Hvor hurtigt du har ønsker/har mulighed for at betale tilbage, dvs. løbetiden

Hvad er privatlån?

Et privatlån er en betegnelse for en lånetype, som også er værd at kende.

Dette begreb beskriver lån, der optages af privatpersoner. Et privatlån kan derfor kort sagt være alle typer lån, der bliver optaget med henblik på privatforbrug, så længe lånet bliver optaget af en privatperson. Dette begreb dækker derfor både over rentefrie lån og lavrentelån, lige såvel som det dækker behandlingslån, der beskriver lån i forbindelse med kirurgi eller sygdom.

Privatlån kan derfor eksempelvis være med til at finansiere kørekort, computere, behandlinger eller en motorcykel.

At udfylde en låneansøgning for finansiering

For at få adgang til penge via et lån skal du altid udfylde en låneansøgning i et ansøgningsskema. Gør dette på nettet for en nem og effektiv proces og få hurtigt svar tilbage.

En låneansøgning handler først og fremmest om at få afklaret 2 spørgsmål: 1. Hvor mange penge vil du gerne låne? og 2. Hvilken løbetid ønsker du, at dit lån skal have?

Det første punkt synes at være ligetil, imens det andet punkt måske kræver en mindre forklaring. Løbetid beskriver kort sagt, hvor lang tid du ønsker at bruge på at tilbagebetale din gæld. Lån kan variere på dette punkt, da du enten kan vælge at betale din gæld tilbage på få måneder eller alternativt kan strække betalingen over en årrække.

Der findes ingen regel for, hvilken løbetid der er bedst. Dette er helt op til dig og afhænger primært af, hvad du har mulighed for. Det er dog altid værd at være opmærksom på løbetiden på et lån, før du søger.

En låneansøgning inkluderer desuden oplysninger som navn, CPR-nr. og adresse. Hertil kommer spørgsmål om civiltilstand, børn og statsborgerskab. Alt sammen oplysninger, der skal benyttes til at danne et overblik af din økonomi samt andre relevante forhold.

Når ansøgningsskemaet er udfyldt korrekt, kan du derfra trykke send, og du må nu afvente et svar på dit lån.